The Proposal (Предложението)

Share Button

Днес ми стана нещо и ми се прииска да гледам някой филм. Реших да се доверя на вътрешното си усещане и да потърся из торент сайтовете някаква комедия, но не от типа „простащината е смешна“. На тази категория в последно време отговарят (от части) само романтичните комедии и по тази причина се впуснах в преглед на точно този жанр.

Първото заглавие, което изгледах се казва „Предложението“ („The Proposal“ в IMDB). В него главна роля изпълнява Сандра Бълок, а това за мен по принцип е минус. Не я харесвам много много като актриса, като изключим класиката „Скорост“. Все пак въпреки това реших да изгледам филма понеже резюмето ми допадна горе долу. Най-малкото имаше потенциал наистина да бъде поне малко смешен.

Този филм е романтична комедия и съответно основната линия на сюжета няма как да не е от типа „те се мразят – опознават се – влюбват се – проблем – раздяла – решение на проблема – сватба“. Това е неизбежно за избрания от мен жанр, затова нямам право да го обявявам за отрицателно качество. Като оставим това „клиширане“ на страна филма се оказа приятен. Действието не се развива прекалено бавно, но е е и прекалено бързо. Лесно се следи какво се случва, но успява да задържи вниманието ти. Има и забавни моменти, макар че определено не е филм който да те накара да плачеш от смях (това май е характерно за всички заглавия от този жанр).

Колкото и да е учудващо, предвид мнението ми за Бълок, в този филм тя се справя добре, също както и останалия актьорски състав всъщност. От техническа гледна точка също няма от какво да се оплача, даже на против, на места лично на мен ми хареса избора на нестандартни гледни точки и отклонения от „канона“ за режисиране.

Като цяло филма е лек, приятен, успокояващ и може би най-подходящо би било да го гледате с вашата половинка до себе си. Идеален е за една спокойна романтична вечер и предразполага към още по-добро развитие на вечерта 😉 Изречението-оценка за „Предложението“ е следното: Приятен филм, подходящ за гледане с гаджето. Не мисля че ще съжалявате за избора си“

Share Button
Публикувано в Филми с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 8 = 1