10 Things I Hate About You (Десет неща които мразя в теб)

Share Button

Тази нощ се очертава да е филмова. Първия филм беше последван от втори. Второто заглавие за вечерта е нещо сравнително старо, но така и не се бях навил да го гледам по-рано. Филма се казва „Десет неща, които мразя в теб“ („10 Things I Hate About You“ в IMDB). И отново попада под ударите на „Романтичната комедия“. Какво да се направи, в такова настроение съм.

Този път попаднах на типична колежанска романтика. Знаете как е в този тип филми. Все пак тук малко или много се опитват да разчупят „канона“ като малко оплитат нещата с втора любовна история. Разбира се неизбежно е да се мине без „футболиста-тъпанар“ , който естествено е отрицателния герой, колежанчето зубър който накрая тръгва с най-готиното момиче. Това са стандарти, без които просто не може 😉

Филма е хубав, макар и доста лигав на места. Голям минус е избора на актьор за една от главните роли. Просто изобщо не пасва на образа, който трябва да играе. Може би причината е че мен ме дразни, други биха имали различно мнение, но за мен си остава голям минус. Като стана дума за актьори май е хубаво да спомена че като цяло състава им не може да получи много похвали. Частично оправдание е че са млади и не много опитни, но все пак на места и това оправдание не е достатъчно.

Режисурата става, за операторската част нямам забележки а сценария е достатъчно оригинален за да ми задържи вниманието без да се изнервя излишно.

Мисля че най-доброто описание, което мога да дам за този филм е „Приятно блудкав“. Дали ще го гледате или не няма значение, все няма да сте от изгубилата страна 😉

Share Button
Публикувано в Филми с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

57 − 56 =