Сънища

Share Button

Рядко си спомням сънищата, още по-рядко се сещам на време да ги запиша, а стане ли дума за споделяне ситуацията силно клони към „никога“. Точно поради тази причина настоящия пост може да бъде обвинен в „уникалност“, защото реших да споделя с вас не само един сън, а цели два.

Всеки от нас е сънувал, независимо дали е запомнил какво точно или не, затова се надявам че на места доста силно абстрактната страна на разказаните сънища няма да ви притесни или обърка прекалено много. От друга страна всеки човек е различен, така че и начина по който сънуваме, това което сънуваме и в крайна сметка това което запомняме от сънищата си са строго индивидуални, затова преди да разкажа моите среднощни преживявания е хубаво да направя едно мъничко уточнение: при мен сънищата са почти изцяло изградени на принципа „образи-усещания“ което често ги прави в изключително трудни за разказване когато се опиташ да ги предадеш само с думи. Поради тази причина ви моля да не бъдете прекалено критични към това, което предстои да прочетете, но стига празни приказки, нека преминем към същината на този пост.

Първия сън представляваше нещо като криминален филм. Лично аз не участвам в него а го „гледах“ но не по телевизията. Усещането по-скоро беше като виртуална реалност. И така, да започнем с обстановката. Голямо открито пространство, вероятно голям двор на къща, оградено с дървена ограда като за животни. Наоколо има трева, храсти и може би няколко дървета. Прашен път тръгва от отвора на оградата и води към една маса с две пейки край нея. На нея стоят рима души. Единия е беглец от закона, другите двама са мъж и жена, които са дошли да се видят с престъпника. Върви някакъв разговор между тримата. Мисля че жената и престъпника са били двойка преди лошия да стане лош. Какво точно си говорят не знам, но беше като приятелски разговор. В един момент „наблюдаващия“ (тоест аз) осъзнава че жената е предала беглеца на полицията. Точно в този момент гледната точка се обръща към пътя и там пристигат няколко полицейски коли. Престъпника явно е арестуван, защото следващия „кадър“ е как той е качен в автобус с други престъпници. Тук нещата стават малко оплетени. Жената и мъжа, които предават беглеца наблюдават автобуса прикрити зад една кола. Въпреки че уж гледам през очите на жената, всъщност виждам вътре в автобуса как нашия беглец омайва по някакъв начин надзирателя. В този момент автобуса потегля а жената казва: „Ей сега ще избяга“. Следва кратък „кадър“ как автобуса открива бягащия по пътя беглец. Следващата сцена е как един полицейски автомобил притиска беглеца м/у две коли. Не знайно защо беглеца не е премазан и дори успява да се измъкне след кратка борба, но точно когато минава през „вратата“ на оградата мъжа и жената го настигат и започват да го бият. Появява се един цивилен полицай, който казва „Довършете го, но бавно“ и с това съня приключва.

Втория сън е още по-объркан, но в него имам участие и аз. Някакво събиране на хора в (може би) двустаен апартамент. Познавам повечето от тях, но не са реално съществуващи личности. Има два общи подаръка, и двата свързани със хазарт. Единия е голям комплект чипове за покер, а другия е нещо като ролетка с „килимче“ за залози, чипове и елха (точно така елха). Случват се някакви неща, но нямам спомен какво точно, разговори най-вече. Идва време да си тръгваме, но очевидно и на другия ден ще се събираме пак, защото подаръците остават в апартамента. Аз започвам да събирам разпилени чипове и от двата вида (тези за покера са големи и с много детайли, а тези от ролетката доста по-малки и едноцветни). Карам се на присъстващите, че са разпилели така тези чипове. Мисля че дори ги заплаших, че ще прибера двата подаръка в къщи. Някакви хора си тръгват, мисля някой отиде да вика такси и ще ме чака в него. Аз се обувам когато се появява една жена (реална личност, с която се запознах скоро) и носи последния чип. Жената е доволна от себе си и си играе с чипа като го подмята в ръка. Иска целувка като награда, но вместо това тя ме целува по бузата. Опитвам се да върна целувката, но точно тогава влиза още някой в стаята и жената се отдръпва. Оставам с впечатлението че тя не иска да се разбира за целувката и след това се събудих.

Share Button
Публикувано в Ежедневие, Разни с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

42 − = 34