„Freshman Father“

Share Button

Един филм по действителен случай. Може би точно заради това „Freshman Father“ е толкова лесно разбираем. Всички сме свикнали да гледаме и слушаме за майки, отглеждащи децата си сами. Но тук е разказана историята на самотен баща, опитващ се едновременно с отглеждането на детето си да съумее да завърши обучението си в „Харвард“.

Филма е добър, не само от към идея и сценарии, но и от към реализация. Актьорите се представят на високо ниво, образите, музиката, фона и всичко останало са идеално съчетани към историята и към моментния емоционален заряд на сцената. Определено това не е от типа „Касов филм“ просто защото няма специални ефекти. Аз бих го поставил в категорията „семейно кино“, но това е само в негов плюс.

Не знам доколко „плътно“ са се придържали към истинската история, по която е направен „Freshman Father“, но от крайния резултат мога да кажа, че и да са променяли нещо, то то е било само в положителна насока.

Определям филма като вдъхновяващ, интересен и поучителен. Лично аз бих го препоръчал на всеки да го гледа. Макар от пръв поглед да изглежда лигава, историята е представена наистина добре и моята оценка е: Препоръчително е да се гледа.

Share Button
Публикувано в Филми с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

45 − 42 =