„Дванадесет метра без глава“

Share Button

Реших че е добра идея да се отклоня малко географски и да отделя малко време и за европейско кино. В полезрението ми попадна немския филма „Дванадесет метра без глава“ Едно сравнително обещаващо заглавие, което само частично оправда очакванията ми. Разказва се за двама приятели пирати през далечната 1400 година. Уж истинската история просто няма как да е истинска, тъй като през този период владетели на моретата са били португалците, испанците и от части англичаните, а в историята се говори за немци. Това че историята е измислена не е голям минус, но това което са измислили е. Пиратите са представени по доста странен начин (но не интересния и забавен начин на „Карибски пирати“) Няма как да опиша тези странности без да ви разкажа филма, затова ще се спра до тук. Актьорската игра е на средно ниво, определено може много повече, но и много по-малко. Сценария не е нищо особено а бюджета явно не е стигнал за много специални ефекти и добри декори.

Въпреки всичко филма е приятно занимателен с елементи на досада и раздразнение. Не искам да го оплювам прекалено, защото въпреки слабостите му нещо в него ме накара без особени трудности да го изгледам до края.

Малко ми е трудно да дам оценка за филма. Колебая се между „Става за гледане“ и „Гледайте без много очаквания“. В крайна сметка „Дванадесет метра без глава“ не е филм, за който да съжалявате ако не сте гледали, но няма да съжалявате и ако сте гледали. Май най правилната оценка е „Гледайте и преценете сами“.

Share Button
Публикувано в Филми с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

50 − = 48