Ловци на шаферки (Wedding Crashers)

Share Button

След първите три, последва и четвърта романтична комедия за тази нощ. За финал се спрях на „Ловци на шаферки“ („Wedding Crashers“ в IMDB). До сега като цяло минах през три различни типа романтични комедии. Първата беше с класическа схема „мразят се – влюбват се – проблем – щастлив край“, втората почти класическа „колежанска“ схема (сещате се, най-готиното момиче в училище, той е загубеняк, но се влюбва в нея,  само че тя си пада по турбо гъзара футболист без капка мозък и т.н.). Третата от типа „Тя е с него заради работата а той с нея заради бас, ама накрая те се влюбват“. Е последния филм за вечерта е четвърти тип а именно „Те са приятели разбивачи на женски сърца (в случая на шаферки по сватби), но в един момент единия се влюбва в една от шаферките. Следват множество препятствия и накрая щастлив край“

Както във всички филми до сега, и в  „Ловци на шаферки“ клишетата са неизбежни. Все пак са съумели да докарат оригиналност в основната идея, за жалост доброто впечатление се разваля от няколко факта. Първо двамата главни актьори изобщо не ми допадат и то не само като визия, и начина на игра е неприятен. Втория минус е пълнежа. На няколко места във филма има безкрайно дълги и излишни кадри, които са само за запълване на време, а това дразни. И режисьора не се е справил много добре честно казано.

Добре де, филма си има и хубави страни. Главната героиня е изключително сладка и определено дава много красота на филма. И отрицателния герой също е добре изпипан и изигран. Буквално ти идва да му удариш едни шамар ей така профилактично 😉 Сценария е достатъчно оригинален и ако не беше актьорско-режисьорското осиране щеше да е много добре.

За жалост „нощното кино“ завърши със най-слабия от четирите филма. Макар да става за гледане, на места се налага да се заредиш с доста търпение, за да не го спреш преждевременно, затова ви предупреждавам: Ако решите да гледате „Ловци на шаферки“ заредете се с търпение и не очаквайте много много… ама поне ще се нагледате на някоя и друга красива жена!

Share Button
Публикувано в Филми с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 5 = 1